lördag 13 augusti 2011

På begäran - recept på chokladbiskvier

Sätt ugnen på 175-200 grader.

Riv 300 gram mandelmassa och blanda med en äggvita till en smidig smet. Klicka ut smeten till 15 kluttar på en plåt täckt med bakplåtspapper. (Tips från experten: Forma kluttarna runda, ca 5 cm i diameter, och jämntjocka med något vattenfuktade fingertoppar. Det är geggigt och klistrigt som satan.)

Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Lossa bottnarna försiktigt och låt dem kallna på ett galler.
Ta en välförtjänt paus.

Blanda sedan 100 gram smör, 1 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker och 2-3 tsk kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av de svala bottnarna.
Ställ dem sedan i kylen i minst en timme.
Dags för ännu en paus, med andra ord.

Smält 100-125 gram blockchoklad. Förslagsvis i mikron. (Jag brukar ta hälften ljus och hälften mörk.)
Doppa ovansidan av kakorna i chokladsmeten och låt stela.

Känn dig sjukt nöjd med dig själv.

2 kommentarer: